Piispa Åstrand kirkolliskokouksen avajaismessun saarnassa: Sanat yksinään eivät riitä

Piispa Bo-Göran Åstrand saarnaa kirkolliskokouksen avajaismessussa 3.8.2021

Kirkolliskokouksen ensimmäinen näkyvä puheenvuoro on avajaismessun saarna. Kevään 2021 kirkolliskokouksessa, joka kulkutaudin vuoksi siirtyi elokuulle, avajaismessussa saarnasi Porvoon piispa Bo-Göran Åstrand.

Kolmetoistavuotiaan partiolaisen innoittama piispa Åstrand saarnasi kiitollisuuttaan arjen hyvistä teoista, kauppa-avusta, oven avaamisesta toiselle ja metsäpalon sammuttamisesta Kalajoella.

Hyviä tekoja tarvitaan juuri nyt, ”pandemian, palojen, yksinäisyyden ja ilmastouhkien” kiusatessa ihmiskuntaa.

Hyviä tekoja Åstrand edellyttää myös kristikansalta. Jumala näitä hyviä tekoja ei tarvitse, lähimmäiset tarvitsevat.

Kirkossa, jossa nykyisin yhä useammin korostetaan sanoja tekojen sijaan, Åstrand muistuttaa tärkeästä näkökulmasta. Pelkkä puhe Jeesuksesta tai Helvetistä ei riitä. Kyse on uskottavuudesta.

Evankeliumia, Jumalan rakkauden ja armon iloista sanomaa, on julistettava sanoin ja konkreettisin teoin niin arjessa kuin maailmalla. Kyseessä on uskottavasta todistuksesta, sanat yksinään eivät riitä.

Kirkolliskokousedustajat ovat paras mahdollinen yleisö piispalle, joka saarnaa evankeliumin uskottavuudesta.

Saarnatessaan käsistä, jotka kannattelevat lähimmäistä ja teoista, joiden kautta evankeliumista tulee uskottava, piispa olisi ehkä suoremminkin voinut muistuttaa edustajia heidän vastuustaan. Kirkon uskottavuuden kannalta eletään kohtalonhetkiä.

Sanat yksin eivät riitä. Kirkolliskokoukselta odotetaan myös tekoja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *