PIISPOJEN PUHEET

Piispat pitävät puheita, antavat haastatteluja, saarnaavat ja kirjoittavat. Viestintä on yleensä kuitenkin yksisuuntaista. Jatkokysymyksille ei ole tilaa tai niiden esittämiselle ei ole halua. Kirkollisen viestinnän onnistumiseksi riittää jo sekin, että voidaan sanoa piispan sanoneen jotain. Juuri ketään ei näytä kiinnostavan puheiden sisältö, se, mitä piispa varsinaisesti sanoi.

Piispat puhuvat ja kirkkokansa kuuntelee. Vai kuunteleeko? Onko piispojen puheiden sisällöllä merkitystä vai riittääkö kirkkokansalle tieto siitä, että taas on siellä kirkon ääntä käytetty?

Miten piispoista ja piispojen puheista kirjoitettaisiin, jos heidän sanomisiaan käsiteltäisiin samoin kuin muiden johtajien puheita? Sarjassa Piispojen puheet kerrotaan siitä, mitä piispa on suustaan päästänyt.

Piispa puhui. Turhuuksien turhuutta vai sittenkin jotain uutta auringon alla?

Sarjan aloittaa Salla Rannan artikkeli Laajasalo näytti körteille punaista korttia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *